Fyn plages af tricktyve

Tricktyvene er særdeles aktive på Fyn for tiden. De går især efter enlige og ældre kvinder.

Aase Wardil er en af de mange ældre fynboer, der er blevet offer for tricktyve. En kvinde ringede for to uger siden uge på hendes dør i Ejby med en alarmerende besked.

- Aase, Aase, du skal skynde dig, du må ikke drikke vand. Der er kolibakterier i, og jeg skal have nogle prøver, sagde hun. Men så opdagede jeg, at hun ikke havde nogle glas til vandprøverne, fortæller Aase Wardil.

Hos Fyns Politi genkender de beskrivelsen af tricktyvenes fremgangsmåde.

- Det vi ser ved tricktyverierne er, at personerne udgiver sig for at have et ærinde fra fx vandværket eller kommunen og de skal ind og tjekke et eller andet, siger Jørn Fischer, vicepolitikommissær ved Fyns Politi.

Aase Wardil forsøgte at få smidt kvinden ud, da hun fattede mistanke.

- Så sagde jeg, så er det ud, og jeg rejste mig og nev hende alt hvad jeg kunne i armen, siger Aase Wardil.

Der har i den senere tid være en række tricktyverier på Fyn, og i de fleste tilfælde er det gået ud over beboere i ældreboliger.

- Det er typisk personer der er enlige eller svage eller får hjælpe i forvejen, siger Jørn Fischer.

Det lykkedes for Aase Wardil at få smidt kvinden ud, men en anden kvinde havde i mellem været inde i hendes stue og hente kontanter.

- Hvis jeg bare havde haf min stok havde jeg lappet hende en, siger Aase Wardil.

Hos politiet råder man ældre til ikke at lukke fremmede ind.

- Vores råd, er at de skal bede om legitimation, og hvis de ikke kan vise legitimation, skal man ringe til myndighederne før man lukker fremmede ind, siger vicepolitikommissæren.