I det fynske folks tjeneste

Fyn samler ind til DR Congo

Krigen i DR Congo har været brutal mod de civile, der har mistet alt - og kæmper for at skaffe mad blot én gang i døgnet.

02:02

1 af 2

Det fortæller nødhjælpskoordinator Christian Gad, der i dag mandag kom fra DR Congo til Odense og Svendborg som optakt til Dansk Flygtningehjælps landsindsamling.

Krigen i Den Demokratiske Republik Congo har varet længe og været usædvanlig hård mod de civile.

- De har ingen muligheder for at ændre situationen selv. De har ingen valg - ud over de ubehagelige. Som kvinden, jeg lige har mødt, der kunne vælge mellem at tage tilbage til familiens mark - midt i krigszonen - for at dyrke afgrøder til familien, eller at blive sammen med børnene i flygtningelejren - og sulte, fortæller nødhjælpskoordinator Christian Gad fra Dansk Flygtningehjælp.

Som nødhjælpskoordinator ved Christian Gad, hvor lidt der skal til, for at give flygtningefamilierne muligheder og reelle valg. Muligheder for at klare sig selv og for at skaffe det nødvendige overskud til at kunne sende børnene i skole.

- Vi kan for ganske få penge gøre en enorm forskel. Det, vi giver for en tur i det gyldne tårn i Tivoli, kan købe en familie overlevelse i DR Congo i flere måneder, fortæller Christian Gad, der derfor opfordrer danskerne til at melde sig som indsamlere til landsindsamlingen 8. november.

Hver indsamler får i gennemsnit 1000 kroner i indsamlingsbøssen. For de penge kan Dansk Flygtningehjælp udlevere såsæd og redskaber til 10 kvinder, så de kan dyrke jorden og forsørge deres familier. Man kan melde sig som indsamler på 3373 5170 eller www.flygtning.dk.

www.flygtning.dk