Fyn skal lære pusterumsøvelser

I disse dage modtager mere end 3500 fynske arbejdspladser en opfordring til at dyrke mere motion. Det nye værktøj til at skabe fysisk aktivitet på arbejdspladserne hedder \"pusterumsøvelser\" og er en moderne afløser for pausegymnastikken.

-

I disse dage modtager mere end 3500 fynske arbejdspladser en opfordring til at dyrke mere motion. Det nye værktøj til at skabe mere fysisk aktivitet på arbejdspladserne hedder \"pusterumsøvelser\" og er en moderne afløser for pausegymnastikken.


Bag kampagnen står blandt andet Dansk Firmaidrætsforbund og Fyns Amt.  De såkaldte \"pusterumsøvelser\" skal gøre den fynske arbejdsstyrke gladere og skabe mere energi på kontorgangene.


Derfor har Dansk Firmaidræt, Syddansk Universitet og Fyns Amt strikket en kampagne sammen, der vil blive introduceret til alle fynske arbejdspladser med mere end 10 ansatte.  


Rundt om en kontorstol
Øvelserne går i al sin enkelthed ud på at få rørt kroppen noget mere. Pusterumsøvelserne tager kun 5-10 minutter at gennemføre og de kan udøves omkring kontorstolen eller foran computeren med ganske lidt brug af plads.


Initiativtagerne håber, at den nye kampagne kan få fynboerne til at dyrke en halv times motion hver dag, som Sundhedsstyrelsen anbefaler.  


Arbejdspladserne vil de kommende dage modtage en folder og plakater, der fortæller mere nøjagtigt hvordan man laver pusterumsøvelser.