Fyn skal styre Bornholm

Falcks vagtcentral på Bornholm skal spare, og det betyder at bornholmerne fremover skal snakke med en fynbo, hvis de får brug for Falck i aften- og nattetimerne. Se tv-indslag

Falck overtager Borholms vagtcentral

Falcks vagtcentral på Bornholm skal spare, og det betyder at bornholmerne fremover skal snakke med en fynbo, hvis de får brug for Falck i aften- og nattetimerne.

Østersøens Perle Bornholm er på vej til at blive indlemmet i det sydfynske øhav. Ihvertfald er det fremover falckfolk i Odense, som skal tage sig af opkaldene til Falck fra bornholmerne i aften og nattetimerne.

Vagtcentralen på Bornholm skal spare 6 ud af 10 vagtmedarbejdere og det betyder, at centralen vil være lukket mellem 18 og 07. I dette tidsrum ryger alle opkald til Odense.

På klippeøen har denne ordning vagt bekymring. Mange bornholmere frygter, at fynboernes manglende lokalkendskab vil skabe forvirring og misforståelser, når Falckbiler og ambulancer skal dirigeres rundt på Bornholm fra Odense.

Men i Odense ser Falck-personalet frem til den nye udfordring, omend både sprog- og lokalkendskab indtil videre er begrænset.

Nattelukningen på Bornholm omfatter ikke 112. Akutte ambulanceopkald vil stadig blive betjent fra en central på Bornholm.