I det fynske folks tjeneste

Fyn svigter de depressive

Fyns Amts psykiatriplan er for dårlig og hjælper slet ikke. Sådan lyder kritikken fra både en speciallæge i psykiatri og Depressionsforeningen. Fyns Amt har ellers lavet et akutteam, som årligt tager sig af omkring 200 af de i alt 15000 fynboer, der lider af depression, angst og tvangstanker. Men det forslår slet ikke, hævder kritikerne.

-

Fyns Amts psykiatriplan er for dårlig og hjælper slet ikke.

Sådan lyder kritikken fra både en speciallæge i psykiatri og Depressionsforeningen. Fyns Amt har ellers lavet et akutteam, som årligt tager sig af omkring 200 af de i alt 15000 fynboer, der lider af depression, angst og tvangstanker. Men det team forslår slet ikke, mener speciallæge i psykiatri, Bodil Andersen.

- Imens bliver en masse holdt fast i sygdommen, fordi de ikke kan blive undersøgt og få en diagnose. Rersultatet er, at vi producerer en lang række invalidepensionister, som koster amtet en milliard om året, siger hun til gratisavisen Urban.

Også Depressionsforeningen hævder, at planen ikke er god nok.
- Der bliver ikke gjort noget som helst ved at afhjælpe den katastrofale situation, siger Karen Magrethe Nielsen fra foreningen om den netop vedtagede plan.