Fyn til kamp mod lærermangel

Arbejdsløse magistre, pædagoger og håndarbejdere kan fra august blive folkeskolelærer på rekordtid og med støtte fra Fyns Amt. Formålet er at imødegå fremtidens lærermangel.

Ny kort læreruddannelse på seminarierne

Arbejdsløse magistre, pædagoger og håndarbejdere kan fra august blive folkeskolelærer på rekordtid og med støtte fra Fyns Amt. Formålet er at imødegå fremtidens lærermangel. Det skriver Berlingske Tidende onsdag.

Fyns Amt og Arbejdsmarkedsrådet på Fyn har fremskredne planer om at etablere en såkaldt merituddannelse, hvor andre erhvervsgrupper kan uddanne sig til folkeskolelærer.

I dag er der endnu ikke den store lærermangel på Fyn, men de kommende år vil børnetallet stige og masser af lærere går på pension. Derfor vurderer arbejdsmarkedsrådet, at Fyn fremover vil mangle 100 lærere årligt.

Den nye merituddannelse henvender sig til fynboer, der allerede har en kortere eller længere uddannelse bag sig. Deres nuværende uddannelse vil give dem rabat på seminaret, så de kan uddanne sig til folkeskolelærer på 2 eller 3 år. Samtidig vil de kunne modtage dagpenge under uddannelsen.

Fyns Amt håber, at den nye uddannelse kan have premiere til august i år.

De kommende år vil der mangle 100 lærere årligt på Fyn.