Fyn trækker velfærdseksperter ind fra hele verden

Fire dage lang festival giver blandt andet mulighed for kigge nærmere på 3D-print af nye knogler.

I morgen starter den fire dage lange vidensfestival inden for sundhed og innovation, WHINN, i Odense Congress Center, og det forventes at trække en række internationale aktører til byen. 

- Vi er kendt rundt omkring for at være rigtig langt fremme på området. Det vil mange gerne snuse til, fortæller konsulent fra WHINN Anne Mette Bang.

Velfærdsteknologierne er ikke bare sparerøvelser, selvom det også er et element at tingene skal kunne gøres mere effektivt. Men det handler i ligeså høj grad om samtidig at gøre det mere hensigtsmæssigt og bedre for brugerne.

- Langt de fleste af os vil for eksempel helst blive i eget hjem så længe som muligt, forklarer Anne Mette Bang.

Festivalen henvender sig til borgere, politikere og de virksomheder, der kan se perspektiver i området, hvor vi her på Fyn er langt fremme med teknologier, der kunne være taget ud af en fremtidsroman. Blandt andet med 3D-print af knogler til brug som implantater.

- Heldigvis er det ikke helt science fiction mere. Vi har en virksomhed her i Odense, der er gang med at kigge på, om man kan 3D-printe knogler til kirurgisk kæberekonstruktioner. 

TV 2/FYN dækker i morgen messen fra Odense Congress Center.