I det fynske folks tjeneste

Fynbo bag rockstjernes selvbiografi

Trommeslageren i en af 70'ernes største rockgrupper er klar med selvbiografi i samarbejde med fynsk forfatter.

Den fynske journalist og forfatter Lise Lyng Falkenberg fører pennen for trommeslageren Don Powell fra den succesfulde 70'er-gruppe Slade. Og nu er bogen ved at være klar.

- Bogen er stort set færdig. Vi mangler bare en forlægger, siger Don Powell, ifølge avisen Birmingham Mail.

37 år efter at trommeslagerens hukommelse led skade ved en bilulykke er hans selvbiografi nemlig ved at være klar med hjælp fra den 47-årige fynske forfatter.

Glam-rock-gruppen Slade havde hele seks hits på førstepladsen af den britiske hitliste fra 1971-1976. Et af de mest spillede her til lands er julesangen "Merry Xmas Everybody".

Midt i gruppens storhedstid, i 1973, kom trommeslager Don Powell ud for en alvorlig bilulykke. Hans 20-årige kæreste Angela omkom, mens han selv led skade på sin korttidshukommelse.

I dag bor Don Powell i Silkeborg med sin kone Hanne. Sammen har de tre børn på 14, 21 og 23 år. Og han er glad for den succes, Slade havde i 70'erne.

- Det var sjovt, og vi rejste over hele verden og gjorde det, vi elskede. Vi så steder, vi ikke havde forestillet os, såsom Den Røde Plads i Moskva, ørkener i Australien og templer i Tokyo, siger Don Powell.

Don Powell og Lise Lyng Falkenberg indledte deres samarbejde tilbage i 2005, hvor trommeslageren blandt andet var forbi forfatterens hjem i Odense.

Ud over Don Powell består gruppen Slade i dag af den oprindelige leadguitarist Dave Hill, mens forsangeren Noddy Holder og bassisten Jimmy Lea fra dengang er blevet afløst af Mal McNulty og John Berry.