I det fynske folks tjeneste

Fynbo er Skandinaviens bedste skovhugger

Brian Toft Palsgaard fra Kværndrup kan kalde sig Skandinaviens bedste skovhugger efter han er kommet hjem med seks medaljer fra De Skandinaviske Mesterskaber i loggersport.

01:41

1 af 2

22-årige Brian Toft Palsgaard vandt både guld, sølv og bronze-medaljer ved De Skandinaviske Mesterskaber i loggersport, der blev afviklet i Alvdalen i Sverige. Deltagerne konkurrerede om at være hurtigst til at save og hugge i træ.

Den 22-årige skovarbejder, der arbejder hos Naturstyrelsen, har ikke sit talent fra fremede, for Brian Toft Palsgaards far er også skovarbejder. Den unge skovarbejder har arbejdet i skoven, siden han var 16 år.

-Skovhugning og loggersport har interesseret mig siden, jeg kunne løfte en økse, og jeg har det bedst, når der flyver træspåner om ørerne på mig. Min hobby smitter selvfølgelig også af på arbejdet i skoven, hvor jeg er den eneste, der altid har en økse i bæltet og en specialbygget sav inden for rækkevidde, siger Brian Toft Palsgaard.

Den fynske skovarbejder vandt medaljer i Springboardshugning, underhåndshugning, powersav, øksekast, præcisionskast, stående hugning og i hotsaw.

Læs mere Brian Palsgaard