Fynbo finder sjælden knogle fra svaneøgle

En fynsk stensamler har på gjort et helt usædvanligt fund. En 200 millioner år gammel knogle fra en svaneøgle på flere meter dukkede pludselig op på en strand på Bornholm.

Mette Hofstedt var dårligt kommet i gang med at lede på stranden ved Hasle, da det sjældne fossil pludselig dukkede op.
 
- Mit hjerte gik fuldstændig i stå og det bankede i hele kropen på mig, fortæller Mette Hofstedt, der er aktiv fossilsamler.
 
Sammen med andre medlemmer af Klubben for Fynske Fossilsamlere var hun på Bornholm, da den sjældne og 200 millioner år gamle knogle dukkede op. Søndag blev fundet vist frem i klubben og for en indkaldt fossilekspert.
 
- Knoglen stammer fra en svaneøgle, der kan blive op til fem meter lange. Knoglen har siddet i overarmen, siger Niels Bonde, der lektor og fossilekspert ved Københavns Universitet.
 
Mette Hofstedt har tilsyneladende særlige evner for at finde sjældne fossikler for det er langt fra første gang at hun har fundet såkaldt danekræ.
 
- Vi andre nøjes måske med at gå ën gang rundt om en stenbunke,men Mette går 10 gange rundt om en stenstak for at finde noget, og det giver resultater, siger Peter Mortensen fra Klubben Fynske Fossilsamlere.