Fynbo frygter brexit

Fynske Nils Kristian Vestergaard, der bor i England, er meget bekymret for Brexit, som kan få store konsekvenser for ham.

I dag torsdag skal briterne afgøre, hvorvidt de ønsker at være en del af EU. Briterne har ligesom Danmark  været medlem af EU i 40 år.

Det er dog ikke kun briterne, der går og venter spændt på afstemninsresultatet. 

Fynske Nils Kristian Vestergaard arbejder og bor nemlig i England, og det kan også påvirke ham som dansker i landet. 

- Nu arbejder jeg for eksempel for et fransk firma, og det kan være, at det ikke er økonomisk godt for dem mere, hvis briterne forlader EU, forklarer han og fortsætter: 

- Jeg har lige købt hus, og det kan jo også påvirke mig økonomisk. 

31-årige Nils Kristian Vestergaard har nu overvejet at få britisk statsborgerskab. 

- Jeg kan ikke stemme, fordi jeg ikke har statsborgerskab i landet, men jeg har stadigvæk fulgt meget med, fordi jeg bor her, og når eller hvis vi får børn, så kan det både påvirke deres og vores fremtid, fortæller Nils Kristian Vestergaard. 

For Nils Kristian Vestergaard handler det nemlig om den usikkerhed en udmelding af EU kan få for ham som udlændinge i England. 

- Problemet er, at der ikke er nogen, der ved, hvad der sker, hvis man skal ud af EU. Man ved nu, hvad man har, siger han. 

Nils Kristian Vestergaard arbejder som ingeniør for Formel 1. Han har boet i England, Oxford i otte år, og han er gift med en engelsk kvinde. 

Efter planen vil resultatet  af afstemningen blive offentliggjort i morgen fredag.