I det fynske folks tjeneste

Fynbo gemte våben hos mor og far

En 29-årig mand er anholdt efter politiet fandt rifler, flitsbuer og skudsikre veste hos hans forældre i Ullerslev på Fyn.

En 29-årig mand er anholdt efter politiet fandt rifler, flitsbuer og skudsikre veste hos hans forældre i Ullerslev på Fyn.

En 29-årig mand fra Kerteminde får vanskeligt ved at bortforklare sit kendskab til flere ulovlige rifler og en gaspistol, som politiet har fundet på en landejendom i Ullerslev.

På landejendommen bor nemlig mandens forældre, og de vidste ikke noget om det ulovlige våbenlager.

I følge politikommissær Niels Christian Larsen har den anholdte tilsyneladende ikke tilknytning til øens bande-rocker-konflikt.

- Vi kender ham udmærket i forvejen, men det er mere i forbindelse med berigelseskriminalitet, siger han.

I forbindelse med anholdelsen af manden torsdag dukkede der da også et væld af tyvekoster frem: Flere skudsikre veste, der er stjålet fra militæret, samt "varmt" værktøj og en håndfuld stjålne flitsbuer var blandt kosterne.

I første omgang forlød det, at manden også lå inde med sprængstoffer, men det viste sig at være kraftige kanonslag af samme type som bruges til militært øvelsesbrug.

Blev løsladt igen

Den 29-årige mand blev kl. 16.00 torsdag eftermiddag fremstillet i grundlovforhør ved Retten i Odense med krav om fængsling. Men dommerne besluttede at han skulle løslades.

Anklagemyndigheden kærede afgørelsen, men kæremålet har ikke opsættende virkning, så den 29-årige kunne forlade retten.