I det fynske folks tjeneste

Fynbo inspirerer til kræftrejser til Kina

Interessen for at få alternativ kræftbehandling i Kina er steget massivt, efter den 34-årige fynbo Søren Vesterskov Rasmussen gjorde det i efteråret.

Søren Vesterskov Rasmussens rejse til Kina for at få kræftbehandling har inspireret mange andre kræftpatienter.

Det har fået det private firma KirurgiRejser til at hente to kinesiske kræftlæger til Danmark. De skal på rejsemessen i Bella Center den 23. - 25. januar fortælle besøgende om mulighederne for rejser til Kina. Det skriver B.T.

De kinesiske læger skal inspirere alvorligt kræftsyge patienter til at overveje muligheden for at tage til Kina. Men det er overlæge og kræftspecialist ved Rigshospitalet Ulrik Lassen stærkt kritisk overfor.

- Jeg har fuld respekt for de patienter, der vælger at tage til Kina. Men det her er i den grad et gråt marked, og at de kinesiske læger vil lovprise behandlingen på en rejsemesse, finder jeg i den grad uetisk, siger han til B.T.

Fynbo til Kina

Den 34-årige Søren Vesterskov Rasmussen rejste i efteråret til Kina for at få behandling for en hjernetumor efter de danske læger havde opgivet ham.

Behandling og ophold i Kina løb op i cirka 500.000 kr., hvilket langt oversteg Sørens families økonomiske formåen. Derfor startede venner og familie en indsamling på nettet.

Sagen blev også taget op i medierne og indenfor kort tid begyndte pengene at strømme ind. Det muliggjorde Søren Vesterskov Rasmussens rejse.

Søren Vesterskov Rasmussens rejse har været succesfuld, og hans kræftsvulst er nu væk. Med den kræftform Søren Vesterskov Rasmussen har haft vil der dog altid være mulighed for at svulsten vender tilbage.