I det fynske folks tjeneste

Fynbo på afgørende Tour-jagt i Spanien

Alex Rasmussen indleder mandag en intensiv jagt på en billet til Tour de France. Chancerne er beskedne.

En af Danmarks mest talentfulde cykelryttere er fynske Alex Rasmussen. På landevejen har han endnu ikke ført sig frem på den allerstørste scene.

Men i disse dage kæmper han for at køre sig på Garmins Tour de France-hold.

Det amerikanske hold indledte søndag aften en træningslejr i Girona i Spanien. 11 ryttere er indkaldt, to skal sorteres fra, inden Tour-holdet bliver annonceret onsdag formiddag.

Garmin-Sharps danske sportsdirektør, Johnny Weltz, har hanket op i Alex Rasmussen i denne sæson og eksempelvis fået ham til at tabe sig, så han er mere konkurrencedygtig i bjergene.

- Det er da rigtig nok, at Alex ikke er den, som ligger bedst til i forhold til at blive udtaget. Men holdtidskørslen er vigtig for os, så han har bestemt chancen, siger Johnny Weltz.

På træningslejren skal rytterne testes, og de skal træne holdtidskørsel. Ifølge holdets manager, Jonathan Vaughters, er der altid en, som er syg eller har et eller andet problem, og derfor giver det mening at vælge denne utraditionelle udtagelse.

Ikke overraskende er Johnny Weltz på linje med chefen.

- Vi kører træningslejren for at have rytterne helt skarpe til Touren. Det kan da godt være, at det er lidt utraditionelt, men det handler jo om, at vi vil stille med de ni bedste.

Garmin-Sharp har tre ryttere, som egentlig synes selvskrevne. Sidste års Giro d'Italia-vinder, Ryder Hesjedal, vinderen fra Liege-Bastogne-Liege i år, Dan Martin, og den unge amerikaner Andrew Talansky. I niveauet lige under dem ligger også tre til fire ryttere.

Derfor bliver Alex Rasmussens muligheder formentlig afgjort af, hvor stor en værdi han viser sig at have på holdtidskørslen på 4. etape. Og hvor mange hjælpere der er brug for i bjergene.