I det fynske folks tjeneste

Fynbo tager sejr foran eliten i WorldCup

Trods en start bagerst i feltet endte den fynske rytter med en overbevisende sejr.

00:24

Den unge rytter er både Danmarks-, Europa- og dobbelt verdensmester og har tidligere vundet priser for både årets talent og årets Mountainbiker til Danish Bike Award. Video: Red Bull

Den fynske mountainbikerytter Simon Andreassen vandt torsdag sit første løb i den danske mestertrøje til WorldCup-afdelingen i tjekkiske Nové Mésto.

Det var blot én dag efter, han fyldte 23 og dermed trådte ud af u23-rækken og ind blandt eliten.

- Jeg forstår det stadig ikke. Det her er den bedste fødselsdagsgave, jeg kunne ønske mig, siger han efter løbet.

Nerver og bagtrop

Der skulle køres syv omgange på banen, og trods nerver og en placering bagerst i feltet kom fynboeren ifølge feltet.dk godt efter det.

- Jeg var super nervøs. Jeg har aldrig kørt mod alle de her drenge før, og jeg startede virkelig langt tilbage i rækken. Starten er så anderledes end i u23-rækken – ingen lader dig slippe forbi her, og det var rent kaos på den første omgang, siger han.

Læs også Målløs Kragh efter Tour-triumf: - Jeg var på min grænse

- Jeg brugte virkelig meget energi på at arbejde mig op i feltet, men efter jeg havde fundet plads i førergruppen, blev jeg bare mere og mere selvsikker.

På sidste runde lagde han afstand til konkurrenterne og endte med at krydse stregen med 30 sekunder ned til nummer to, franskmanden Maxime Marotte. 

En stor ære

Løbet var fynboens første mulighed for at lufte sin danske mesterskabstrøje, som han vandt i weekenden til det danske mesterskab i Cross-country-MTB. 

- Det var det bedste race, jeg nogensinde har kørt. Og så at kunne tage Dannebrog-trøjen med til mit første eliterace var en kæmpestor ære, siger Simon Andreassen.

Læs også Søren Kragh drømte om gennembruddet som 17-årig: - Jeg ved ikke, om jeg er blandt de bedste

Den unge rytter er både Danmarks-, Europa- og dobbelt verdensmester og har tidligere vundet priser for både årets talent og årets mountainbiker til Danish Bike Award.