I det fynske folks tjeneste

Fynbo til Ironman på Hawaii

28-årig fynbo på vej til den største sportslige og mentale udfordring i sit liv. Michelle Vesterby er på vej i træningslejr i Colorado i USA og midt i oktober stiller hun op som eneste nordiske kvinde i Hawaii Ironman.

02:00

1 af 2

3,8 kilometer svømning, 180 kilometer cykling - og så slutter man af med et marathonløb. Det er den mest prestigefyldte distance i triatlon. Og den på Hawaii overskygger dem alle.

- Hawaii er svaret på Superbowl eller Champions League. Det er det største man kan opnå inden for Ironman-distancen, så det er rigtig rigtig fedt, siger Michelle Vesterby.

Forstående familie

Der er 30 kvinder med og den eneste fra Norden, som har kvalificeret sig er Michelle Vesterby. Det har krævet benhårdt arbejde og en forstående familie.

- Min mand, min familie og mine venner bakker mig op og er stolte over det jeg laver, så det betyder rigtig meget. Så når jeg kan slappe af bliver tiden brugt i sofaen sammen med familien, siger den fynske triatlet.

I perioderne op til konkurrencerne skal familien være ekstra forstående.

- Nu har jeg to måneder inden slaget skal slås, og der er det vigtigt at passe træningstider og sengetider. Det ved mine omgivelser. Tilgengæld er jeg "all yours", når jeg kommer hjem fra Hawaii igen, siger Michelle Vesterby.

Der er to måneder til Hawaii Ironman, men Michelle tager afsted på træningslejr i Colorado på søndag - og den 13. oktober er hun klar til dysten på Hawaii.

- Det er et hårdt felt med de 30 bedste kvinder i verden, så jeg skal gerne i den bedste halvdel og gerne blandt de bedste 10, siger den ambitiøse fynbo.

De 3,8 kilometer svømning ligger godt til Michelle, det er marathonløbet han skal kæmpe med.

- Der kommer kriser, som skal bearbejdes mentalt. Det er 90 procent mentalt arbejde og 10 procent fysik, men jeg tror at det mentale gear er toptunet ligenu, så jeg glæder mig, slutter Michelle Vesterby.