I det fynske folks tjeneste

Fynbo vandt DM i elevatortale

Peter Erik Jørgensen snakkede sig onsdag til 10.000 kroner på halvandet minut i konkurrencen Årets Bedste Elevatortale i Odense Congress Centre.

Peter Erik Jørgensen leverede Danmarks Bedste Elevatortale, onsdag

Konkurrencen gik ud på, at iværksættere skulle pitche deres forretningside på 90 sekunder.

Seks finalister blev udpeget ud af 10 deltagere i den indledende runde.

Finalisterne pitchede foran et talstærkt publikum, som afgjorde resultatet med deres smartphones.

Flest stemmer gik til Peter Erik Jørgensen fra Glamsbjerg.

Han og Christian Lykkebo Olsen står bag Stovenetic, og har en ide om at gøre det nemmere for folk med muskelsmerter og nedsat bevægelighed at lave mad.

Med en glaskeramisk kogeplade med elektromagneter gør løsningen det muligt at fastholde og centralisere kogegrejet på kogeblusset, så det er muligt at lave mad med kun en hånd.

Pitchen er alt

For iværksættere er pitchen alfa og omega, når det handler om at "sælge" en ide til investorer, kunder og samarbejdspartnere.

Peter Erik Jørgensen og Christian Lykkebo Olsen går begge på innovationslinjen på Vestfyns Handelsgymnasium i Glamsbjerg.

De er igang med at lave deres egen virksomhed, og her kommer onsdagens sejr belejligt:

- Vi vandt jo 10.000 kroner som vi vil bruge til at komme igang. Og så har vi fået en masse kontakter i forbindelse med konkurrencen, som forhåbentlig kan hjælpe os videre, siger Peter Erik Jørgensen, Stovenetic.

Konkurrencen, Danmarks Bedste Elevatortale, blev afholdt på eventen NETWORK012 i Odense Congress Centre, arrangeret af CONNECT Denmark og Udvikling Fyn.