Fynboer er bedst til kartoffeldyrkning

Onsdag den 30. april bliver årets danske mester i dyrkning af frilandskartofler kåret. En ting er dog klart - det bliver en fynbo. Der er nemlig kun tre kartoffelavlere, der har meldt sig klar og alle tre er fra Fyn.

-

Onsdag den 30. april bliver årets danske mester i dyrkning af frilandskartofler kåret. En ting er dog klart - det tegner til at blive en fynbo. Der er nemlig kun tre kartoffelavlere, der har meldt sig klar og alle tre er fra Fyn, skriver Landbrug Fyn.

Fyn er endnu ikke helt sikker
Sejren er dog ikke helt i hus. Reglerne siger nemlig, at der er plads til fem finalister. Så hvis en hurtig jysk eller sjællandsk kartoffelavler melder sig på kartoffelbanen kan den fornemme pris måske havne uden for Fyn.

Syv planter - et kilo kartofler
De officelle \"opgravere\" kommer fra Danmarks Kartoffelråd onsdag formiddag og så skal hver kartoffelavler præstere mindst et kilo kartofler fordelt på syv planter.

Hof-kartofler
Vinderkartoflerne sendes selvfølgelig direkte til Hendes Majestæt Dronningen igen i år bliver den første til at sætte tænderne i helt friske danske frilandskartofler.

Finalisterne
De fynske finalister er Michael Christiansen, Nislevvej 47 i Otterup, Robert Claesson, Mosevangen 208 i Munkebo og Leif Ørskov Jensen, Bogensevej 11 i Uggerslev i Otterup.