Fynboer er vilde med julekort

Personlige hilsner op til jul fylder meget for fynboerne. Det viser en undersøgelse, hvor Post Danmark har spurgt 500 fynboer om deres julekortsvaner.

Det er altid dejligt at få post. Især en personlig julehilsen luner.

Det siger ni ud af ti fynboer i en undersøgelse Post Danmark har lavet. Postvæsenet har spurgt 500 fynboer om deres julekortvaner.

- Der bliver sat pris på det nære og personlige, som et julekort giver. Det viser, at afsender har tænkt på én og gerne vil sende en kærlig tanke, siger Lars Kaspersen, kommunikationschef i Post Danmark.

Ikke nok med at de fleste nyder at at få julekort. De fleste har også tænkt sig at sende et.

Post Danmark ved ikke præcist, hvor mange julekort der fynboerne rent faktisk sender, fordi breve er private, men af de adspurgte vil 77 procent i år glæde en de holder af med i julekort sendt med posten.

Julekort skal være fysiske

E-mail og Facebook har åbnet helt nye muligheder for at sende en julehilsen. Det går hurtigt, man kan være kreativ, og der er ikke så meget besvær.

Men det er heller ikke helt det samme.

Post Danmarks rundspørge viser, at 76 procent af fynboerne synes, at et julekort gør sig bedst, når det kommer med posten.

For ni ud af ti betyder en julehilsen dog noget, lige meget hvilken udformning den har.

- Julekort betyder noget for den, der modtager den kærlige hilsen, men også for den, der skriver den. Det kan være som en del af en hyggelig advents-søndag sammen med familien, eller måske en alene-stund hvor man nedfælder nogle tanker om året, der gik, siger Lars Kaspersen.