Fynboer får svar: Hvad sker der, når ukrainerne kommer til Fyn?

Onsdag aften forventes en fynsk turistbus at køre fra Krakow i Polen med 40 ukrainske flygtninge.

Tirsdag eftermiddag kørte en fynsk turistbus den næsten 1.200 kilometer lange tur til Krakow i Polen for at hjælpe ukrainske flygtninge videre ud i Europa.

Siden da har flere fynboer henvendt sig til TV 2 Fyn med spørgsmål.

Michael Bang Kromann skriver:

- Jeg ville høre, hvor alle de stakkels ukrainske flygtninge skal sætte af, når de kommer til Danmark?

Ukrainerne bliver sat af i Strib. Herfra vil der stå en masse fynboer klar til at hjælpe med at køre dem ud til de værtsfamilier, som nødhjælpskoordinatorerne har været med til at stable på benene.

Fyn hjælper Ukraine

Værtsfamilier er klar

Pernille kalder busturen ned til Krakow for et utrolig godt initiativ, og så spørger hun:

- Hvad sker der med ukrainerne når de rammer Fyn? Har man hjem/mad/hjælp klar til dem? 


Det korte svar er "ja". Allerede når ukrainerne kommer ombord på bussen i Krakow, er der sørget for mad og hygiejneprodukter. Når bussen rammer Fyn, står nødhjælpsfolk klar til at hjælpe dem, så de ikke strander i Strib, men får den hjælp, de har brug for. Der er allerede sørget for værtsfamilier til de op mod 40 ukrainere, der køres til Danmark onsdag.

Foruden de mange gode spørgsmål, TV 2 Fyn har fået, har flere fynboer også tilbudt at tage imod ukrainske flygtninge, når de kommer til Danmark.

Kom med til debat: Hvordan hjælper vi på Fyn Ukraine?

- Jeg har et stort hus i Assens. Jeg kan huse en familie på fire personer - dette gør jeg så gerne. Jeg kan afhente familien i Odense, skriver Birgitte Poulsen.

Det samme tilbyder Troels Møller-Jørgensen.

- Har I steder nok, hvor flygtningene kan bo, når I returnerer til Fyn? Ellers skriv. Bor på landet i Haarby. Har plads til en lille familie, skriver han.

Foreningen Bevar Ukraine har været med til at organisere en del af den nødhjælp, der strømmer mod Ukraine, ligesom man har koordineret indsatsen blandt danskere, der er kørt til Polen for at hente flygtninge,

En lang række danskere har henvendt sig til foreningen for at meddele, at de er klar til at huse nogle af de ukrainere, der kommer til Danmark.

Ønsker man det, er det dog sin kommune, man skal henvende sig til, oplyser den kommunikationsansvarlige i Bevar Ukraine.