Fynboer fanget i asken

Vulkanasken fra Island rammer også masser af fynboer og deres ud- og hjemrejser fra forskellige steder i verden. Flere skoleklasser er fanget i udlandet uden udsigt til at komme hjem foreløbig.

I New York sidder 65 elever fra Korsløkke Ungdomsskole i Odense. De skulle være hjemme på Fyn nu, men er blevet indkvarteret på et hotel to timer fra storbyen.

- Vi har boet på hostel med bad på gangene, så lige nu er det luksus med fitness og swimmingpool. Da vi fik at vide, at vi ikke kunne komme hjem blev mange kede af det, da vi havde indstillet os på det mentalt, men nu er humøret højt, fortæller afdelingsleder fra Korsløkke Ungdomsskole Niels Mikkelsen fra USA. 

Men selvom eleverne tager den specielle situation med højt humør, så skal de flytte hotel om to dage og selv skaffe pengene.

- Vi har fået at vide at vi får refunderet pengene til vores udgifter, men lige her og nu skal vi bruge 65.000 kroner til hoteller, og det er et stort problem, fortæller Niels Mikkelsen.

Klassen har fået at vide, at de først skal regne med at komme med et fly til Stokholm eller København på næste lørdag.

Venter i Barcelona

I Barcelona sidder 9.a fra Giersinge Realskole i Odense og kan ikke komme hjem. Klassen skulle have været hjemme fredag, men hjemrejsen er indtil videre udskudt til mandag.

- Det var lidt træls, da vi fik det at vide, for vi var indstillet på at skulle hjem i går, men er er det ok fordi vi ved vi skal hjem mandag. Vi bruger så tiden på at tage i forlystelsespark, fortæller Camilla Sundstrøm fra 9.a fra Barcelona.

Dropper tur til London

Men også mange fynboer på vej ud i verden bliver ramt af den vedvarende vulkanaske i Nordeuropa.

46 mand fra lokalforeningen Dansk Byggeri skulle have været rejst til London fredag morgen. De nåede at ringe rundt og aflyse turen torsdag aften. Den lille forening har en kvart million kroner ude at svømme, men har fået lovning på at pengene bliver refunderet. Formand Carsten Knudsen fortæller, at de planlægger en ny tur på et senere tidspunkt.

Birgit Christiansen og to løbedamer skulle have deltaget i et motionsløb i Barcelona søndag.

De nåede til København på Kastrup Vandrehjem, da alt andet var udsolgt. Søndag leger de så turister i København, og vender herefter snuden hjemad mod Fyn, da udsigten til at komme op at flyve kan være lang.

I følge de sidste prognoser kan askeskyen hænge over Europa fem dage endnu, og dermed kan lufttrafikken være lammet det meste af næste uge.

TV 2/FYN hårdt ramt

I Las Vegas sidder seks medarbejdere fra TV 2/FYN, der har deltaget i verdens største tv-messe. 

Mange af dem skulle efter planen have været på arbejde mandag, men det er også uvist, hvornår de kan komme hjem.

TV 2/FYN regner dog med at sende som planlagt mandag.