I det fynske folks tjeneste

Fynboer har lettere vej til gældssanering

Borgere på Fyn har langt større chance for få bevilget gældssanering, viser optælling. Geografien er en væsentlig faktor, hvis borgere søger om gældssanering.

Mens skifteretten i Odense i 2009 og 2010 har bevilget 207 gældssaneringer, er tallet for Storkøbenhavn i samme periode på 181. Ved skifteretten i Århus er tallet 146.

Det skriver Fyens Stiftstidende. De store forskelle er et problem for retssikkerheden, mener revisor Jørgen Juel Hansen.

- Loven burde være lige for alle, men tallene viser, at geografi spiller en afgørende rolle, når man søger gældssanering, siger Jørgen Juel Hansen.

Jørgen Juel Hansens erfaring er, at der er stor forskel på, hvordan en ansøgning falder ud, alt efter hvem der er sagsbehandler på sagen.

- Hvis det er på vippen, så er det en personlig vurdering, og her er min oplevelse, at de er mere flinke i eksempelvis Odense og Esbjerg, siger han.

Af loven fremgår det, at gæld ikke må være ny, hvis man skal være berettiget til gældssanering.

Men der er ingen præcis definition af, hvor gammel gælden skal være. Jørgen Juel Hansen har gennem flere år presset på for at få en mere ensartet sagsbehandling, uanset hvor i landet man befinder sig.

I Odense afviser lederen af skifteretten, Lisbeth Madsen, at man er mere blødsødne end andre steder i landet.