Fynboer har talent

Når finalen i TV 2-programmet "Danmark har talent" afholdes på lørdag, er det med fynske deltagere.

Der bliver fest og farver på lørdag, siger Emil Korfitz Hansen, som er en af de fire fynske gymnaster, der til sammen udgør springgruppen Motus. En gruppe der har så meget talent, at de på lørdag kan ses i finalen i TV 2-programmet "Danmark har talent", hvor de kan vinde en kvart million kroner.

Gruppens helt særlige talent er at springe på et såkaldt 'teeterboard'.

- At springe på teeterboard er faktisk en klassisk cirkusdisciplin, men vi er de eneste, der udøver disciplinen i Danmark, fortæller Emil Korfitz Hansen.

Og det var faktisk lidt af et tilfælde, at de fire fynske gymnaster i tidernes morgen fandt på at springe på et sådan springbræt.

- Vi så nogle udøve disciplinen på nettet, og en af vores venner, der er tømrer, havde lavet en prototype af et teeterboard. Så vi spurgte ham, om han ikke også ville lave sådan et til os, fortæller Frederik Bertelsen, der også er en af gymnasterne fra Motus.

Men deres teeterboard, som de også bruger på lørdag, har set bedre dage.

- Det er faktisk ved at gå lidt i stykker i svejsningen, så det skal vi lige have fikset i dag, inden på lørdag, siger Frederik Bertelsen.

Og Emil Korfitz Hansen tilføjer:

- Et nyt board er faktisk noget af det, vi vil bruge den kvarte million kroner på, hvis vi vinder.

De fire gymnaster i Motus, der hidtil har imponeret de fleste, afslører, at deres show på lørdag blandt andet kommer til at indebære konfetti. Se klippet øverst for at se, hvordan de træner.