I det fynske folks tjeneste

Fynboer jubler over overhalingsforbud: - Fremragende forslag

Der er stor opbakning fra TV 2/Fyns Facebookbrugere til eventuelt overhalingsforbud.

Foto: Morten Grundholm

- Fremragende forslag. Sæt i gang!, skriver Kim L. Jørgensen.

- Det er snart utroligt, at alt i dette land skal gå ud over arbejderne og dem, der kæmper og tjener penge til samfundet, skriver Betina Holm.

Det er bare to af de kommentarer, der lige nu vælter ind på TV 2/Fyns Facebookside. Det sker, efter debatten om et overhalingsforbud for lastbiler døgnet rundt fra Tietgenbyen til Fredericia.

Transportorganisationen DTL er dog langt fra begejstret for idéen og mener, at den vil koste branchen penge.

Brugerne på TV 2/Fyns Facebookside er tilsyneladende heller ikke enige. I skrivende stund er der 384 kommentarer, og en stor del bakker op om politiets forslag. Det gælder blandt andet Søren Storm:

- 100 procent opbakning herfra. Fremragende. Endelig bliver der taget hul på dette vanvid af lastbiler, der ”ejer” motorvejen og sænker trafikken. Plus alle de sindssygt farlige opbremsninger, der opstår, når hr. chauffør absolut skal overhale med 90 km i timen!!! Sæt i gang, skriver han.

En del brugere er dog på den anden side bekymrede for lastbilschaufførerne.

- Hvad må lastbilchauffører efterhånden? Husk lige på, at det er dem, der sørger for, at der er varer på hylderne, skriver Annika Cecilia Simonsen.

 

Læs også "Elefantoverhalinger": Debat om forbud på den fynske motorvej

 

Politiet og Vejdirektoratet afviste fredag, at man har diskuteret forslaget i den arbejdsgruppe om overhalinger, der er nedsat med repræsentanter fra blandt andet Danske Busvognmænd, FDM, 3F, Dansk Industri, Vejdirektoratet, 

Desuden afviser Rigspolitiet, at politiet står bag forslaget, som i går fik hård medfart af DTL, der fastholder, at forslaget har været fremme.

Arbejdsgruppen mødes igen til april, og til maj skal arbejdsgruppen aflevere sin indstilling.