Fynboer klar til at hjælpe udsatte børn

Feriehjælpen skal lige som julehjælpen give en hånd til økonomisk trængte familier

Et nyt fynsk initiativ skal hjælpe økonomisk trængte familier i sommerferien. Feriehjælpen håber at kunne give børnene oplevelser, som de vil kunne fortælle kammeraterne om, når de vender tilbage til skolen i august. Bag Feriehjælpen står David Lorentzen, der fik ideen i december, hvor han blev inspireret af julehjælpen, som han tænkte, burde strækkes ud over hele året.

Efter at have ideen rumsterende i baghovedet, tog han for tyve dage siden impulsivt initiativ og gik ud på de sociale medier med ideen og startede med at stille sit eget hus til rådighed. Og tilbagemeldingen var overrumplende. Han sov efter eget udsagn nærmest ikke den følgende uge, hvor han besvarede henvendelser fra en lille hær af interesserede.

Nu er ideen begyndt at blive mere konkret, og der er samlet en bestyrelse. På længere sigt er det også planen, at erhvervsdrivende skal kunne gå ind som sponsorer, og at man fx skal kunne donere legolandbilletter til familierne.

- Centralt er det med huse. Hvis man har et hus eller et sommerhus, som man gerne vil tilbyde en familie, så står vi for det, fortæller han og fortsætter:

- Vi er kun tyve dage gamle. Lige nu drejer det sig om at få folk til at gå ind og trykke ”synes godt om” Facebooksiden og melde sig ind på hjemmesiden, så holder vi dem orienteret, siger han.

En af dem, der er klar til at hjælpe er Anne Lise Jørgensen, der ejer Brobyværk Kro. Hun vil give en familie et opholde med fuld forplejning. Kroejeren har selv seks børnebørn og vil gerne hjælpe udsatte børn, selvom der ikke er penge i det for hende.

- Jeg har været i 44 år på Brobyværk Kro og har altid haft en intention om, at man skal hjælpe sine medmennesker. Det er min største fornøjelse at kunne give en gave til nogen, der er lidt i nød, siger hun.