I det fynske folks tjeneste

Fynboer: Vi har også set en ulv

Den fynske ulv har lokket flere observationer frem: Ulvetracking Danmark får masser af henvendelser.

Dette er en ulv, men den er ikke fynsk eller for den sags skyld ude i naturen. Foto: Brian Bergmann /Scanpix

Efter at det onsdag kom frem, at der med meget stor sikkerhed har været en ulv løs på Fyn, er det væltet ind med observationer hos Ulvetracking Danmark.

- Vi har her i dagene efter offentliggørelsen af analysen med ulve-DNA på Fyn fået omkring 15 henvendelser fra fynboer, der mener at de har set en ulv eller efterladenskaber fra den, fortæller Kim Møller fra organisationen, der på frivillig basis indsamler dokumentation om de store rovdyrs færden i den danske natur.

Det var også Ulvetrackings frivillige, Sabrina Haaning, der fandt sporene efter den fynske ulv. Efter indberetninger fra folk i området fandt hun ved hjælp af sin hund et dræbt rådyr den 9. april sidste år, og det er DNA fra det rådyr, der ifølge eksperter fra Københavns Universitet viser, at der har været en ulv her på øen.

Kan tyde på en ulv
Ifølge Kim Møller er flere af de nye fynske henvendelser meget interessante.

- De kan tyde på, at der måske stadig er en ulv på Fyn, siger Kim Møller, der fik en henvendelse så sent som i går. Den kom fra en mand, der fredag morgen var på vej hjem fra nattearbejde, og der mente at have set en ulv krydse vejen foran ham.

– Han var ret sikker på, det var en ulv, han så, og ud fra hans beskrivelse er det muligt, at der er tale om en ulv, oplyser Kim Møller fra Ulvetracking.

Ingen ved, om den fynske ulv er vandret over en af Lillebælts-broerne fra Jylland, eller om den er svømmet. En ulv har mellem forpoterne og kan svømme over ti kilometer.

Selvom der skulle være en eller flere ulve løs på Fyn, er der ingen grund til at være nervøs for sin sikkerhed.

Ulve med rabies
Ulve er ikke aggressive over for mennesker, og der har kun været tre tilfælde af ulvedrab i Nordeuropa og Nordamerika inden for de seneste 15 år. I alle tre tilfælde har ulvene haft rabies, der er udryddet i Danmark og Tyskland, hvor ulven formentlig er kommet fra.

Den sidste ulv herhjemme blev skudt i 1813. Men de senere år er ulven genindvandret sydfra, og i 2012 blev en ulv fundet død i Thy.