Fynboerne føler sig grimme

Fynboerne syntes ikke selv, at de ser særlig godt ud.  Det konkluderer en usædvanlig undersøgelse foretaget af Analyseinstituttet Megafon. Undersøgelsen viser, at fynboerne vurderer deres eget udseende ganske lavt i forhold til befolkningen i andre egne af landet.

-

Fynboerne syntes ikke selv, at de ser særlig godt ud.  Det konkluderer en usædvanlig undersøgelse foretaget af Analyseinstituttet Megafon. Undersøgelsen viser, at fynboerne vurderer deres eget udseende ganske lavt i forhold til befolkningen i andre egne af landet.


Det er computerfirmaet Hewlett-Packard, der har bedt Analyseinstituttet Megafon undersøge, hvordan befolkningen i de enkelte landsdele vurderer deres eget udseende. Formålet med undersøgelsen er at gøre reklame for en ny billedeskole Hewlett-Packard netop har åbnet på internettet.


I følge undersøgelsen har københavnerne størst tillid til deres eget udseende. Derefter følger østjyder, sjællændere, sønderjyder og først på femtepladsen kommer fynboerne ind. Kun Vestjyder og nordjyder har mindre selvtillid til eget udseende end fynboerne.


Undersøgelsen viser samtidig, at kvinderne er de mest utilfredse med deres udseende. Og kvinderne er ikke bare utilfredse med deres eget udseende, men også med deres partner, som de gerne vil have gjort pænere.


Spørgeskemaundersøgelsen er baseret på interview med 1006 mennesker i Danmark.