I det fynske folks tjeneste

Fynboerne kører for hurtigt: Politiet vil måle fart på syv fynske vejstrækninger

For høj hastighed har gentagne gange ført til ulykker på en række navngivne fynske veje, der derfor er udvalgt til en målrettet hastighedskontrol.

Syv vejstrækninger på Fyn får i løbet af 2019 særlig opmærksomhed fra politiets fotovogne. Foto: Johan Gadegaard - Ritzau Scanpix

Syv fynske vejstrækninger kan se frem til at få regelmæssige besøg af politiets fotovogne i løbet af 2019.

Vejstrækningerne er udvalgt, fordi for høj hastighed har været en del af årsagen til ulykker med personskade på samtlige strækninger.

Læs også Fartgrænsen var på 50: Kørte 109 kilometer i timen

De syv er derfor blevet udpeget til en målrettet hastighedsindsats med politiets automatiske trafikkontrol. Tre af vejstrækningerne bliver allerede besøgt regelmæssigt og er blevet det de seneste to år. 

- Ved at lave en målrettet hastighedsindsats på disse vejstrækninger håber vi at få bilisterne til at sætte farten ned til den tilladte - og dermed forebygge ulykkerne. Det er desværre et faktum, at jo højere hastigheden er, jo større er risikoen for alvorlige personskade og trafikdrab. Hastighedsbegrænsningerne er til for at gøre trafikken så tryg og sikker som mulig, siger politikommissær Preben Ingemansen fra Fyns Politi til politiets egen hjemmeside.

Udvalgt efter analyse

De syv vejstrækninger er udpeget på baggrund af retningslinjer fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter samt analyser, hvor Fyns Politi har gennemgået uheldsdata fra Vejdirektoratet  og sammenholdt dem med politiets statistik.

Analyserne er derudover suppleret med hastighedsdata Vejdirektoratets database for alle de trafik- og hastigheds målinger, som Vejdirektorat og kommunerne selv foretager.

Preben Ingemansen understreger, at selv om der er et særligt målrettet fokus på den syv specifikke vejstrækninger, så er der stadig risiko for at møde politiets fotovogne og øvrige hastighedskontroller forskellige steder i politikredsen.

Der foregår løbende hastighedskontroller både på baggrund af borgeres henvendelser og på baggrund af de løbende analyser, som Fyns Politi selv laver.

De syv udpegede vejstrækninger

Allerede udpegede vejstrækninger:

Nyborg Kommune:

Fynske motorvej mellem lavbroen og afkørsel Nyborg V – tilladt hastighed: 110 kilometer i timen

 

Svendborg Kommune: 

Sundbrovej  mellem motorvejens afslutning og Sundbroen – tilladt hastighed: 80 kilometer i timen

 

Odense Kommune:

Middelfartvej mellem Odense og Stegsted – tilladt hastighed: 70 kilometer i timen

 

Nye vejstrækninger:

Odense Kommune:

Svendborgvej mellem motorvejen og Højby – tilladt hastighed: 60 kilometer i timen
Ejbygade mellem Kocksgade og Risingsvej – tilladt hastighed: 60 kilometer i timen

 

 

Faaborg-Midtfyn Kommune:

Albanivej mellem Hedenvej og Lumbyvej – tilladt hastighed: 80 kilometer i timen

 

Middelfart Kommune:

Fynske motorvej i østlig retning ved Nr. Aaby ved indsnævring fra tre til to spor – tilladt hastighed: 110 kilometer i timen

Se mere
01:36

Politikommissær Preben Ingemansen forklarer her, hvordan politiet udvælger, hvilke strækninger de skal have særligt fokus på. 

Luk video