I det fynske folks tjeneste

Fynboerne stjæler benzin

Litervis af benzin og diesel fyldes hver dag på bilerne på Fyn. Men i stadig flere tilfælde betaler fynske bilister ikke en krone for de dyre dråber, de har tanket. Det viser tal, TV2/Fyn har fået fra Rigspolitiet.

Antallet af benzintyverier i det fynske er støt stigende.

I de senere år er antallet af benzintyverier fra tankstationer på Fyn steget markant. Det er især tankstationer langs motorveje og større veje, der oplever tyverierne.

- De store tankstationer er mere udsatte, fordi der er stor gennemstrømning og mange standere. De er simpelthen lettere at slippe ubemærket væk fra, siger Johnny Schou, Politiinspektør ved Fyns Politi.

TV 2/FYN har fra Rigspolitiet fået de seneste, fynske tal i antallet af benzin- og olietyverier. Tallene omfatter i stort omfang situationer, hvor bilister kører fra regningen på tankstationen. Stigningen er til at få øje på. Fra 300 tyverier i 2007 til foreløbigt 792 tyverier i 2012s første ni måneder.

LÆS OGSÅ: Tankstationer tjekker ID

For politiet er benzintyverierne ofte svære at opdage, fordi gerningsmændene ofte slår til om aftenen og dækker sig til med hættetrøjer. En stor del af dem, der stjæler benzin kører også i biler med stjålne nummerplader.

- Vi giver ikke op i de her sager, men når vi kigger på overvågningsbillederne og man ikke kan se personerne, så er det svært, fortæller Johnny Schou.

Derfor bliver benzintyverierne oftest opklaret, når politiet fanger bilerne i anden anledning.

- mange af benzintyvene er serie-kriminelle, så det sker ganske ofte, at vi fanger dem ved f.eks. et indbrud og kan sigte dem for benzintyveri i samme omgang, fortæller politiinspektøren.