I det fynske folks tjeneste

Fynboerne vilde med valg-tv

Fynboerne er vilde med valg-tv. Det viser seertallene fra tirsdag aftens gyser i de 10 fynske kommuner, der blev tæt dækket af TV 2/Fyn. Men valgaftenen betød også et gennembrud for TV 2/Fyns egen 24 timers kanal, som for første gang var i spil til et kommunalvalg.

Fynboerne er ikke kun vilde med at stemme til et kommunalvalg. De er også vilde med at følge en valgaften på tv. Seertal fra tirsdag dækning på TV 2/Fyn viser, at fra kl. 22.00 og helt frem til kl. 01.00 fulgte mere end hver anden fynske tv-seer denne aften valget på TV 2 og på TV 2/Fyns egen 24 timers kanal.

- En valgaften på en ambitiøs nyhedsstation er som en VM-finale for en sportskanal. Valg skal følges på tv, og derfor er det en stor tilfredsstillelse, at så mange fynboer fulgte os hele aften. Ikke bare på TV 2, men også på vores nye 24 timers-kanal, som for første gang var i spil på en valgaften, siger Esben Seerup, TV 2/FYN.

TV 2/Fyns valgdækning tirsdag begyndte 19.30 og fortsatte uafbrudt helt frem til tæt på kl. 01.00. De næsten femenhalv times direkte tv er den hidtil mest omfattende dækning, som tv-stationen har præsteret i de snart 25 år, som den har eksisteret. Og de fynske seere omfavnede monsterdækningen, der var mulig, fordi TV 2/Fyn tirsdag aften uafbrudt kunne sende på både sin egen 24 timers-kanal og i den udvidede sendetid på TV 2.

Seertallene viser, at fynboerne - udover sendingerne på TV 2 i tidsrummene fra kl. 19.30-20.00, fra kl. 20.50-23.00 og igen fra 23.20 og frem til midnat - fulgte med på TV 2/Fyns egen kanal. Samlet lå den såkaldte share - andelen af seere, der har fjernsynet tændt - konstant over 50 procent fra kl. 22.00 og frem til kl. 01.00, når man lægger både TV 2s seertal og TV 2/Fyns egen kanal sammen.

- Valgaftenen gav det endelige gennembrud for vores egen kanal, der kom i luften sidste forår, og som vi er i fuld færd med at forandre til en nyhedskanal, der - live- dækker fynske begivenheder, mens de sker. Denne aften viste kanalens styrke - og store gavn for det nære og lokale demokrati på Fyn, siger, siger Esben Seerup, direktør på TV 2/Fyn.

Hvor stor seer-interessen for valget var, blev tydeligt, da valgdækningen stoppede på TV 2 ved midnat. På Fyn fortsatte mere end 15 procent af seerne straks derefter på TV 2/Fyns egen kanal. Og kl. 00.30, da Odenses borgmester Anker Boye endelig kom ud til interviews, fulgte hver femte fynske tv-seer - eller en tv-share på 19,1 - med på TV 2/Fyns egen kanal.

Gallups seertal fra tirsdag aften viser, at netop kombinationen af nyhedsvinduer på TV 2 og den supplerende dækning på de nye kanaler blev godt modtaget af danskerne. Fra kl. 22.00 tirsdag, hvor valget kulminerede, var sharefordelingen typisk opdelt i ca. 40-45 procent på TV 2 og 5-15 procent på TV 2/Fyns egen kanal.

Hidtil tætteste samarbejde med TV 2 virkede

Kommunalvalgaftenen var også premiere på det hidtil tætteste samarbejde mellem TV 2/Fyn og TV 2/Nyhederne og TV 2 News på en valgaften. TV 2/Fyns reportere fra Kerteminde, Svendborg, Odense og de andre kommuner var talrige gange igennem med live-gennemstillinger til både TV 2/Nyhederne og på TV 2 News:

- Som public service-station er det vigtigt for os, at væsentlige fynske historier deles med hele landet, og det kan vi via vores tætte netværk med TV 2 og på News. Det er til gavn for alle - både tv-stationer og for Fyn - og derfor var det tirsdag aften en stor tilfredsstillelse, at så meget lykkedes, siger Esben Seerup.