I det fynske folks tjeneste

FynBus lover bedre busdrift med ny busleverandør

Tide Bus overtager oktober buskørslen på de de regionale ruter på Fyn. FynBus sparer 23 millioner kroner om året, og besparelsen skal bruges til at udvide busdriften.

Tide Bus Danmark A/S overtager driften fra Arriva, der har kørt regionale busser på Fyn siden 2007.

- Vi har gennemført en licitation, og ud fra en række kriterier - blandt andet prisen - er valget faldet på Tide Busser, siger direktør Carsten Hyldborg Jensen fra FynBus.

Prisen for den nye kontrakt lyder på 175 millioner kroner om året, mod de tidligere 200 millioner kroner om året. Kontrakten omfatter fra starten 100 busser

- Vi har været meget tilfredse med Arriva, men når Tide Bus afgiver den bedste og billigste tilbud, så vælger vi naturligvis det, siger Carsten Hyldborg Jensen.

Den lavere pris for busserne betyder, at FynBus til oktober får omkring 23 millioner kroner ekstra om året til busdriften.

- Vi vil udvide i ydreområderne, indføre hurtigbusser og lave flere afgange i ydretimerne på en lang række ruter, forklarer direktøren. 

Tide Busser stod indtil december sidste år for driften af bybusserne i Odense.

Overdragelsen fra Arriva til Tide Busser sker til oktober, og FynBus har sikret sig, at alle chauffører i Arriva kan fortsætte deres job hos Tide Busser. Kontrakten løber indtil december 2024, men kan forlænges med to gange to år, hvis FynBus ønsker det, og kan potentielt løbe op i en ordre på 2,49 milliarder kroner.