I det fynske folks tjeneste

Fyns Amt jager el-karteller

Som det første amt i landet er Fyns Amt gået i gang med systematisk at tjekke om amtet er blevet snydt af de mange ulovlige el-karteller. Fuplicitationerne kan have stået på i årevis, og alene i 1998 har Fyns Amt foreløbig fundet 10 mistænkelige sager.  oreløbig vil amtet tage 10 licitationer under lup

-

Som det første amt i landet er Fyns Amt gået i gang med systematisk at tjekke om amtet er blevet snydt af de mange ulovlige el-karteller. Fuplicitationerne kan have stået på i årevis, og alene i 1998 har Fyns Amt foreløbig fundet 10 mistænkelige sager.


Svindlen med el-arbejde i de offentlige licitationer har været særdeles omfattende både på Fyn og i resten af landet. Derfor opfordrer amtsrådsforeningen de 14 amter til at undersøge om de har penge til gode hos firmaer, der har deltaet i de aftale licitationer.


Undersøgelse af 1998
Fyns Amt er i første omgang gået i gang med at undersøge alle el-licitationer fra 1998. I øjeblikket har amtet fundet 10 mistænkelige licitationer som skal undersøges for uregelmæssigheder. Men de aftalte el-licitationer kan have fundet sted i årevis.


Foreløbig er el-firmaet P.M. Installationer fra Ørbæk blevet dømt for deltagelse i et ulovligt el-kartel, men en ny sag mod et andet el-firma er på trapperne. Firmaet er på nuværende tidspunkt omfattet af navneforbud.


Fyns Amts gennemgang af el-arbejdet afslører, at el-firmaerne har deltaget i et enormt arbejde med at planlægge og koordinere licitationerne, så firmaerne kunne dele arbejdet imellem sig, og dermed tage overpris for arbejdet.


Når sagerne er blevet finkæmmet i Fyns Amt, vil amtet gøre krav gældende over for de involverede el-firmaer.