I det fynske folks tjeneste

Fyns Amt kommer sygehusnaboer i møde

Fyns Amt tilbyder nu at komme naboerne til byggeriet på Svendborg Sygehus i møde, ved at der laves en undersøgelse af sygehusbyggeriet og de skader, som amtet som bygherre er anklaget for at have forvoldt på de omkringliggende nabohuse.

-

Fyns Amt tilbyder nu at komme naboerne til byggeriet på Svendborg Sygehus i møde. Der skal  laves en undersøgelse af sygehusbyggeriet og de skader, som amtet som bygherre er anklaget for at have forvoldt på de omkringliggende nabohuse.  Det oplyser amtsborgmester Jan Boye her til aften til TV 2/FYN.

Fyns Amt foreslår, at undersøgelsen skal gennemføres som et uvildigt indenretligt syn og skøn. Initiativet til undersøgelsen kommer fra Jan Boye efter, at ni naboer til byggeriet har anmeldt revneskader på deres huse til Fyns Amt. Desuden har naboerne krævet erstatning fra Fyns Amt.

Naboerne mener ifølge klagerne, at der er opstået revner på deres ejendomme i den periode, hvor sygehusbyggeriet har stået på. Som årsag til skaderne har naboerne peget på grundvandsproblemer og pæleramning i forbindelse med anlægsarbejdet på Svendborg Sygehus.

Fyns Amt har anmeldt skaderne til KommuneForsikring, som har afvist at dække skaderne på grund af manglende årsagssammenhæng mellem skaderne og sygehusbyggeriet.

Amtets initiativ til undersøgelsen sker på baggrund af, at flere naboer har udtrykt bekymring over, at afgørelsen fra KommuneForsikring er sket på et utilstrækkeligt grundlag. For at få en afslutning på sagen foreslår amtet derfor nu en undersøgelse af byggeriet.

- Jeg mener stadig, at Fyns Amt er uden skyld i de revner, der er sket på nabohusene. Men vi har ingen glæde af en årelang retssag med beboerne, så derfor har vi besluttet at foreslå partnerne, at vi i fællesskab får bragt sagen ud af verden ved hjælp af en ny uvildig undersøgelse af byggeriet, siger Poul-Erik Svendsen, formand for Sygehusudvalget til TV2 Fyn