Fyns Amt og Odense Kommune betaler for VM i boksning

Til juli præsenterer Dansk Bokse-Union et dansk bud på afholdelse af VM i amatørboksning i Odense i 2005. Det sker når de danske boksere er til VM i Thailand. Og pengene kommer såmænd fra Fyns Amt og Odense Kommune, der ser en stor forretning i at få VM til Odense i 2005.

-

Til juli præsenterer Dansk Bokse-Union et dansk bud på afholdelse af VM i amatørboksning i Odense i 2005.
Det sker når de danske boksere er til VM i Thailand. Og pengene kommer såmænd fra Fyns Amt og Odense Kommune, der ser en stor forretning i at få VM til Odense i 2005.

Ikke længere ære og hæder, men økonomi
\"De tider er forbi, hvor store sportsbegivenheder kun handlede om ære og hæder. Det handler også om økonomi\", siger amtsborgmester Jan Boye til Ritzau.
\"Det giver en stor omsætning i regionen, og Odense og Fyn bliver sat på verdenskortet. Det vil betyde noget i forhold til markedsføring, og samtidig kan vi give en oplevelse til fynboerne og andre bokseintereserede\", siger han.

To gange en million kroner
For at få Fyn og Odense på bokseverdenskortet har Fyns Amt også måtte ryste op med en million kroner og det forventes at Odense Kommune gør det samme. Og det redder lige præcis Dansk Bokse-Unions håb om at få et VM til Danmark. Formand Svend Åge Jørgensen havde ellers opgivet håbet, da det stod klart at et bud på afholdelsen af et VM skulle komme hånd i hånd med 2,75 millioner kroner.

Odense er et godt sted - lige i midten
Pengene fra Fyn og Odense redder altså de danske boksedrømme - og så er øen i midten jo et fint sted til mange ting.
\"Det er et godt sted midt i landet med gode hotel- og indkvarteringsfaciliteter. Og Odense Congress Center er et godt sted til selve turneringen, da der er flere haller, så der er plads til både komkurrence og opvarming\", siger formand for Dansk Bokse-Union, Svend Åge Jørgensen.