Fyns Amt siger nej til prostitutionsprojekt

Fyns Amt siger nej tak til 3,6 millioner kroner. Amtet har ikke resurser til at lave et projekt om de fynske prostituerede.

Politikerne henviser til Odense kommune

Fyns Amt siger nej tak til 3,6 millioner kroner. Amtet har ikke resurser til at lave et projekt om de fynske prostituerede.

"Vi har vores folk til at lave kampagner om fedme, alkohol, rygning og motion, så vi har ikke tid til også at lave et om prostituerede", siger Ib Dalsfledt, formand for amtets Social- og Sundhedsudvalg.

Den holdning fik formanden i dag det øvrige Social- og Sundhedsudvalg med på, selvom både Socialdemokratiet, Venstre og De Radikale tirsdag var positive over for prostitutionsprojektet.

Socialministeriet havde ellers tilbudt Fyns Amt 1.2 millioner kroner over tre år til et projekt der skulle klarlægge årsagerne og konsekvenserne af prostitution.

"Vi har simpelthen ikke resurser til at ansætte folk til dette projekt. Det har forvaltningen i dag gjort os opmærksomme på. Derfor har vi ændret holdning", siger Gunnar Lorentsen(V), næstformand for udvalget.

I stedet foreslår Fyns Amt, at Socialministeriet retter henvendelse til Odense kommune, om man her kunne være interesseret i projektet. Social- og Sundhedsudvalget mener, at Odense kommune har større erfaring og ekspertise på prostitutionsområdet.

Men sagen får en politisk opfølgning. Dorte Hjertstedt(S) finder det absurd, at amtets sundhedssekretariat end ikke har resurser til at ansætte nye folk, og derfor må afvise projekter, der bliver fulgt af millionbevillinger. Hun vil nu rejse sagen om bemandingen i Sunhedshedssekretariatet i Amtsrådsalen.