Fyns Amt undersøger alternativ til Falck

Nyt politisk opgør om ambulancekørslen i Fyns Amt. Et flertal i amtsrådssalen pålagde mandag sygehusudvalget at undersøge mulighederne for at finde alternativer til Falcks ambulancekørsel. Beslutningen går direkte imod anbefalingerne fra sygehusudvalgets formand.    

-

Nyt politisk opgør om ambulancekørslen i Fyns Amt. Et flertal i amtsrådssalen pålagde mandag sygehusudvalget at undersøge mulighederne for at finde alternativer til Falcks ambulancekørsel.

Beslutningen går direkte imod anbefalingerne fra sygehusudvalgets formand. 

Efter en lang debat i Amtsrådet besluttede et flertal bestående af Socialdemokratiet, SF, De konservative og Dansk Folkeparti at Fyns Amt skal undersøge alternativer til Falck. Beslutningen splitter de borgerlige i amtsrådssalen, da Venstre og De Radikalde stemte imod. 

De to partier mener ikke at sygehusudvalget skal undersøge om Falcks monopol kan brydes.

\"Vi kan ikke trylle, der findes ikke andre entreprenører, der kan varetage ambulancekørslen på Fyn,\" siger sygehusudvalgets formand Ester Larsen(V) som begrundelse for at hun og hendes parti stemte imod.

Men den købte flertallet altså ikke. De mener, at mulighederne for at finde andre aktører som minimum skal undersøges. Og nu bliver det altså op til sygehusudvalget at undersøge alternativer til Falcks ambulancer.