Fyns første halmhus

Fyn har fået sit første økologisk hus bygget af 320 halmballer, genbrugsmaterialer og affaldsprodukter. Huset ligger i Vester Skerninge og koster kun 30.000 kr. Se billeder af halmhuset

Øko-bolig på 40 kvm i halm

Fyn har fået sit første økologisk hus bygget af 320 halmballer, genbrugsmaterialer og affaldsprodukter. Huset ligger i Vester Skerninge og koster kun 30.000 kr.

Halm, lerpuds og træ. Det er hovedmaterialet i Fyns første halmhus. Huset står ved Vester Skerninge på Sydfyn. Det er 100 procent økologisk med genbrugsmaterialer og affaldsprodukter, der ikke bare gør huset miljøvenligt, men også billigt. 30.000 kroner koster huset bygget af 320 halmballer. Til to kroner stykket!

"Tanken har længe fascineret mig. Et hus hvis elementer kan genbruges eller komposteres næsten 100 procent. Undtagen søm, skruer og beslag," fortæller bygherrer Jens Fabricius.

Men også det økologiske aspekt fik ham til at gå igang med at bygge huset. Jens Fabricius har bygget huset selv under kyndig vejledning af instruktøren Steen Møller.

Ideen kommer oprindelig fra USA, hvor halmhusene skød op omkring århundredeskiftet. Først og fremmest på grund af mangel på byggematerialer, men også fordi det først på det tidspunkt var teknisk muligt.