I det fynske folks tjeneste

Fyns Politi: Der er spejlglat på hele Fyn

Søndag formiddag kan der være spejlglatte veje på store dele af Fyn, advarer Fyns Politi og TV 2 Vejret.

Isglatte veje, især på Nordfyn, Sydfyn og i Odense. Foto: TV 2 Vejret / Vejdirektoratet / TV 2/FYN

Isslag på Fyn søndag morgen og formiddag. Foto: TV 2 VEJRET

1 af 2

Flere steder i landet falder der isslag søndag morgen, så det er med at være opmærksom, for der kan være glat på veje, cykelstier og fortove.

Ifølge TV 2 Vejret er det især på Nordfyn, der kan falde isslag, mens Vejdirektoratet melder om isglatte veje på Sydfyn, især mellem Faaborg og Svendborg. Fyns Politi konkluderer, at der på hele Fyn er risiko for spejlglatte veje.

Læs også Pas på: Isslag gør vejene spejlglatte flere steder

- Det har ikke givet anledning til nogen færdselsuheld endnu, siger vagtchef hos Fyns Politi, Søren Frederiksen, der også banker under bordet og krydser fingre for, at det ikke sker i løbet af søndag formiddag, når endnu flere trafikanter bevæger sig ud på vejene.

Opdatering klokken 13: Ifølge Fyns Politi skete der ikke færdselsuheld med bilister på grund af isslaget søndag formiddag, men flere cyklister faldt af cyklen på grund af det isglatte føre, oplyser vagtchefen hos Fyns Politi.

Vagtchefen roser desuden meteorologerne for at være gode til at varsle om isglatte veje, så trafikanterne er ekstra opmærksomme, når de bevæger sig ud på de fynske veje. 

Våde veje kan også være glatte

Søndag morgen meddeler Vejdirektoratet, at der er sne- og isglatte veje i Faaborg-Midtfyn Kommune. I Svendborg er der meldinger om glatte veje på udsatte steder. Fyns Politi meddeler, at man i Odense ligeledes har glatte veje, cykelstier og fortove. 

TV 2 Vejret forventer, at isslaget har sluppet landet ved 11-tiden søndag, og dermed er der risiko for glatte veje indtil da.

- Vær opmærksom på, at vejene kan være glatte, selv om de blot ser våde ud, da isslag danner et lag af klar is, som man kan se vejen igennem, siger meteorolog Thomas Mørk fra TV 2 Vejret.