Fyns Politi får ros

Fyns Politi håndterede situationen rigtig godt, da 60-70 mand i august stormede skadestuen i Odense på jagt efter en skudramt mand.

Det siger justitsminister Morten Bødskov (S) i dag på et samråd i Folketingets retsudvalg om urolighederne, der fandt sted 20. august, oplyser DR Fyn.

- Der er efter min opfattelse ingen tvivl om, at politiet har en stor andel i, at begivenhederne på OUH lykkeligvis ikke førte til at nogen kom fysisk til skade, siger Morten Bødskov og fortsætter:

- Og det kalder også på stor ros, at det efter omstændighederne ganske hurtigt lykkedes for politiet at få nogenlunde kontrol over en situation, som altså udviklede sig på en måde, som ingen havde kunnet forudse.

Politiet forberedt på uro, men ikke på omfanget

Fyns Politi var forberedt på, at der kunne opstå urolighederpå skadestuen.

Allerede da skudofferet skulle transporteres ud af Vollsmose,var stemningen så spændt, at ambulancen måtte vente uden forbebyggelsen, og betjente i stedet måtte transportere ham ud til ambulancen i en patruljevogn.

Men omfanget af urolighederne kom bag på politiet, oplyser ministeren.

- Man havde ikke forudset, at der ville være tale om et såstort antal personer. Ligesom gruppens aggressivitet også kom bag på politiet, siger Morten Bødskov.

Det er de konservatives Tom Behnke, der har kaldt ministeren i samråd, og ministeren skal blandt andet svare på, om det er rimeligt, at betjente trækker deres våben i situationer som den på OUH.