Fyns Politi fraråder al unødig udkørsel

Fyn og Syd-og Sønderjyllands politi fraråder søndag aften al unødig udkørsel på grund af stormen Gorm. De melder især om væltede træer og om flyvende tagstene.

Fyns Politi beretter om stor travlhed på grund af stormen Gorm. Politiet får netop nu flere meldinger om væltede træer, flyvende tagsten og løsslupne trampoliner.

I Middelfart er et  to meter højt jerngitter omkring det nye rådhus væltet ud over kørebanen ved Kappelsbjergvej, Havnegade og Østergade.

Politiet opfordrer bilisterne til at køre ind på rastepladserne for at undgå trafikpropper ved de lukkede broer og advarer samtidig bilisterne om at forsøge at vende om, hvis de er blevet fanget på motorvejen. 

Omkring Middelfart er der på grund af de lukkede Lillebæltsbroer problemer med ophobning af køretøjer på motorvejen i vestlig retning.

I følge Fredericia Kommuner har 100 bilister og næsten ligeså mange buspassagerer fundet ly for stormen i Erritsø Idrætscenters cafeteria i Fredericia. Cafeteriet holder åbent hele aftenen, og der er netop blevet bragt madrasser frem, så de, der vil sove, kan komme til det.

I det sydfynske øhav er færgerne aflyst mellem Spodsbjerg-Tårs og Fynshav- Bøjden er resten af søndag aften.

På grund af brolukningerne på Sydfyn er der oprettet et særligt beredskab, med deltagelse af blandt andet Hjemmeværnet, der skal sikre, at borgerne kan få lægehjælp.

Det gælder ikke mindst lægehjælp til borgere på Tåsinge og Langeland, hvor det på grund af brolukningerne ikke er muligt at komme til Fyn.

Fyns Politi kan ikke sige noget om, hvornår de sydfynske broer og lillebæltsbroerne kan åbne igen.

I følge TV2-vejret bliver Fyn i løbet af søndag aften ramt af vindstød af orkanstyrke, over 33 m/s. Fra sidst på aftenen aftager vinden lidt, men frem til mandag formiddag fortsætter det blæsende vejr med hård vind til hård kuling og vindstød af stormstyrke.