Fyns Politi jagter syndere på vandet

Selvom sommeren lader vente på sig, er sejlsæsonen i fuld gang. Og politiets søkontroller har travlt. I forbindelse med Rock Under Broen blev ni personer taget - blandt andet for at sejle for tæt på kysten.

Fyns Politi tjekker alle former for sejlende - blandt andet, om sikkerhedsudstyret om bord er i orden, og om de sejlende holder sig langt nok fra kysten.

- Jeg kan sige, at de første kontroller allerede har fundet sted. I forbindelse med Rock under Broen lørdag den 13. juni 2015 skrev vi ni rapporter - de syv for at sejle for hurtigt for tæt på kysten, som er noget af det, vi holder et skarpt øje med, siger politiinspektør Johnny Schou fra Fyns Politi.

Ved kontrollen blev en sejler desuden taget for at sejle spirituspåvirket og en for at mangle de lovpligtige lanterner.

Det er ofte vandscootere og jetski, der bliver snuppet i søkontrollerne.

- Sejlads med vandscootere og jetski kan være forbundet med livsfare, hvis man ikke tænker sig om og overholder reglerne. Men de larmende motorer og den høje fart kan også være til stor gene for dyrelivet i kystområderne, siger politiinspektør Johnny Schou.

Nogle steder er det helt forbudt at sejle med scooter og jetski. De fynske kommuner har i samarbejde med politiet udarbejdet et interaktivt kort, der viser, hvor det er lovligt at sejle i Fyns politikreds.

Der er link til kortet på Fyns Politis hjemmeside.

Se interaktivt kort her