I det fynske folks tjeneste

Fyns Politi leder efter en mand i en rød bil

Politiet håber at kunne få kontakt med cirka 60-årig bilist, der ville give 14-årig pige på Sydfyn et lift.

Her ved skolerne i Oure blev en 14-årig pige antastet af en mand i en rød bil.

En episode ved Oure-skolerne på Sydfyn vækker nyt liv i efterforskningen af to grove sexovergreb mod små piger sidste efterår.

Men det er umuligt at sige, om den nye hændelse kan kædes sammen med de alvorlige forbrydelser, lyder det fra politiet torsdag.

Onsdag morgen holdt en mand ind ved et busskur, hvor en 14-årig pige sad og ventede på bussen.

- Manden gjorde tegn til hende og pegede tre gange på sædet ved siden af sig. Hun rystede på hovedet hver gang. Og da der kom en person, kørte han væk, fortæller vicepolitiinspektør Henrik Justesen fra Fyns Politi.

Episoden skete klokken 7.40. Manden i den lille røde bil er formentlig mellem 60 og 65 år, havde lyse til brunlige skægstubbe og noget hår redt op på toppen af hovedet. Han har en høj pande.

- På grund af signalementet er det en person, vi måske godt kan finde. Finder vi ham, tager vi et mundskrab for at få en dna-profil, siger Henrik Justesen.

- Jeg kan ikke afvise, at der er tale om samme mand, som stod bag de to overgreb sidste år, men fremgangsmåden er anderledes, så det er langt fra sikkert, understreger han.

Onsdag morgen øsede regnen ned.

- Det kan være en flink mand, der vil hjælpe pigen med et lift, siger Henrik Justesen, der meget gerne vil høre fra manden.

- Lad os nu se, om han ikke dukker op, når han hører om sagen i medierne.

De to grove sexovergreb skete i oktober og november. En pige på 11 år blev bortført, da hun steg af skolebussen i Øster Skerninge.

Og en 10-årig pige fra Refsvindinge blev ligeledes bortført og udsat for en sædelighedsforbrydelse, da hun var på vej hjem fra skolefritidsordningen.

Under efterforskningen har politiet fået over 2000 henvendelser, og der er taget dna-prøver på over 200 mænd.