Fyns Politi: Lidt for billigt? Så tænk dig om!

Fyns Politi advarer endnu engang borgerne mod at falde for usandsynlige gode tilbud. For falder man for fristelsen, kan man blive hæler - og det er strafbart.

"Nøj, et billigt tilbud. Måske faktisk LIDT for billigt??? Bed om kvittering og tænk dig om før du køber. Hæleri er strafbart", advarer Fyns Politi endnu engang på Twitter.

Fyns Politi har fokus - ikke bare på miljøer, der køber og sælger stjålne varer - men især på unge mænd, der lader sig friste af gode tilbud - især på nettet. 

- Vi ved fra undersøgelser, at det oftest er yngre og helt unge især mænd, der bliver tilbudt at købe stjålne varer, der typisk stammer fra indbrud hos private. Vi ved også, at handlen i stigende omfang foregår på nettet, lød det for to uger siden fra politikommisær Carsten Arentoft Andersen fra Fyns Politi.

Og det kan være fristende at købe en billig designerstol eller smartphone - men hvis det, du køber, er stjålet, risikerer du at blive kriminel. Og det er altså lige så strafbart som at stjæle.

Ifølge tal fra Fyns Politi var der i 2014  3.291 indbrud i private hjem og 1.490 indbrud i erhverv i Fyns Politikreds. Men der blev blot rejst 165 sigtelser for hæleri i Fyns Politi. 

Blandt de personer, Fyns Politi sigtede for hæleri, var der flest mænd mellem 20 og 24 år efterfulgt af de 15–19-årige.

Typiske hælervarer er mobiltelefoner, computere, spillekonsoller, smykker og designermøbler

Fyns Politi arbejder sammen med SSP Odense med at sætte fokus på hæleri i folkeskoler, gymnasier og ungdomsuddannelser.

En typisk hæler er ifølge en undersøgelse lavet af Epinion for Det Kriminalpræventive Råd en mand mellem 20 og 39 år.