Fyns Politi patruljerer ved asylcentre

Som følge af det forhøjede beredskab er Fyns Politi begyndt at patruljere dagligt ved de fynske asylcentre.

Daglige patruljer ved de 11 fynske asylcentre er nu hverdag for de fynske betjente.

Det sker som et led i det beredskab, der efter terrorangrebet i Paris herhjemme er hævet til det næsthøjeste niveau.

De daglige patruljeringer til de 11 asylcentre rundt om på Fyn, Langeland og Ærø betyder, at politiet bruger mindre tid på traditionelt politiarbejde.

Langelænderne er ikke bekymrede.

- Det er klart at vi ikke kan bruge ressourcerne to gange. Det der ikke er skåret en millimeter ved, er beredskabet til de akutte opgaver. Der sørger vi for det antal patruljer, der skal bruges. Det der så må vente, er sager, der tager længere tid at ekspedere. Jeg kan ikke sige, hvad det er for en kategori af sager, der må vente. Vi kigger på den enkelte sag, og laver en intern prioritering. Er det spørgsmål om, at liv eller førlighed er i fare, så rykker vi ud lige så hastigt, som vi hidtil har gjort, siger politiinspektør Johnny Schou til TV 2/FYN.

Ifølge TV 2/FYNs oplysninger bruger eksempelvis én patrulje i Svendborg dagligt det meste af arbejdstiden på at patruljere omkring asylcentre i det sydfynske.

Er det spørgsmål om, at liv eller førlighed er i fare, så rykker vi ud lige så hastigt, som vi hidtil har gjort

Ikke fordi der er ballade på centrene, men rent forebyggende for at undgå hærværk og chikane, som man har set det i blandt andet Sverige og Tyskland.

- Jeg kan ikke bekræfte, hvor mange patruljer vi har nogen steder, og det vil jeg heller aldrig gå ind i diskussioner om. Men det er rigtigt, at vi holder øje med asylcentrene, hvis nogen udefra vil dem ondt. Men en egentlig specialindsats er der ikke tale om, siger Johnny Schou.