I det fynske folks tjeneste

Fyns største byggefirma på rov: Hugger direktør hos konkurrent

Ny direktør vidste ikke, at Hansson & Knudsen er under skærpet tilsyn fra Arbejdstilsynet.

Hansson & Knudsen nye direktør, Dirk Voss, tiltræder til februar. Foto: Sonny Munk Carlsen/Scanpix/arkiv

Fyns største byggefirma, Hansson & Knudsen, har været på rov hos sin fynske konkurrent, Hans Jørgensen & Søn.

Dirk Voss, som indtil for nylig var administrerende direktør i Hans Jørgensen & Søn, skal nu være direktør i Hansson og Knudsen.

- Det er lige faldet på plads, siger Dirk Voss, som ellers henviser til koncerndirektørerne i Hansson & Knudsen og Hans Jørgensen & Søn for yderligere kommentarer.

Dirk Voss er bundet af konkurrenceklausuler hos Hans Jørgensen & Søn, så han begynder først som administrerende direktør i Hansson & Knudsen 1. februar 2018.

Derfor kom det også som en overraskelse for Dirk Voss, at han om godt et års tid skal overtage ledelsen af en virksomhed, som har modtaget flere påbud fra Arbejdstilsynet, herunder flere strakspåbud.

- Vi er meget opmærksomme på det, og tager det meget alvorligt. Desværre har vi nogle gange nogle medarbejdere, som gør noget, der ikke er korrekt ifølge arbejdsmiljøloven.

Povl Christensen, nuværende adm. dir. Hansson & Knudsen.

Hansson og Knudsen er som det eneste byggefirma på Fyn under skærpet tilsyn fra Arbejdstilsynet.

- Nej, det vidste jeg ikke noget om, siger Dirk Voss.

Han har ikke yderligere kommentarer til sagen.

Påbud og skærpet tilsyn

Men ifølge Hansson & Knudsens afgående administrerende direktør Povl Christensen, er de i fuld gang med at håndtere Arbejdstilsynets påbud.

- Vi er meget opmærksomme på det, og tager det meget alvorligt. Desværre har vi nogle gange nogle medarbejdere, som gør noget, der ikke er korrekt ifølge arbejdsmiljøloven, siger Povl Christensen.

Skal bygge torvehaller på Albanigade.

  • I september kom det frem, at Hansson & Knudsen skal bygge torvehaller på den sidste del af Thomas B. Thriges Gade.
  • Det er AP Pension, som har hyret den store entreprenørkoncern Aarsleff til byggeriet. Men da Hansson & Knudsen er en del af Aarsleff-koncernen, får firmaet en hovedrolle i byggeriet.
  • Projektet, der omfatter 28.000 kvadratmeter, ventes at stå færdigt i 2020. Prisen kommer til at løbe op i over 300 millioner kroner.

Ifølge Arbejdstilsynets rapporter drejer påbuddene sig blandt andet om, at Hansson & Knudsen på byggepladser i både Fredericia og Odense skal sikre sine medarbejdere mod unødig høreskadende støj, mod nedstyrtningsfare fra stillads og arbejde i uhensigtsmæssige og sundhedsskadelige stillinger.

-  Det sker for alle firmaer på et tidspunkt, lyder kommentaren fra Povl Christensen.

Han tilføjer samtidig:

- Generelt har vi en meget lav arbejdsskadeprocent. Vi har en meget fin statistik.

Direktør bliver 67

Povl Christensen oplyser, at det var hans egen beslutning at stoppe som direktør i Hansson & Knudsen.

- Jeg når at blive 67, inden jeg stopper. Så jeg sagde til bestyrelsen, at nu synes jeg, det var tid til, at de fandt min afløser, siger han.

Povl Christensen tiltrådte som direktør i Hansson & Knudsen i februar 1991.

Han har endnu ikke besluttet sig for, hvad tiden skal gå med, når han i begyndelsen af 2018 rejser sig fra direktørstolen for sidste gang.

- Jeg har ikke nogen konkrete planer. Hvis der er nogen, der kan bruge mig, så kan det godt være, jeg gerne vil det. Ellers er jeg også begyndt at spille golf. Man skal jo have tiden til at gå med noget, siger Povl Christensen.

For Dirk Voss' vedkommende, så er han indtil videre fortsat ansat hos Hans Jørgensen & Søn. Dog ikke længere som administrerende direktør. I stedet er Allan Christensen midlertidigt indsat som konstitueret direktør i Hans Jørgensen & Søn.

Hansson & Knudsen

  • Hansson og Knudsen er Fyns største byggefirma.
  • Virksomheden er ejet af Per Aarsleff Holding A/S.
  • Hansson & Knudsen omsatte i 2015 for 659 millioner kroner og havde et overskud på 12,3 millioner kroner før skat.
  • Virksomheden havde ifølge sit regnskab 416 ansatte i 2015.