I det fynske folks tjeneste

Fynsk alkoholbehandling hjælper

Syv ud af ti alkoholikere, der behandles ambulant hos Alkoholbehandlingscenter Fyn, er sluppet ud af deres misbrug et år efter afsluttet behandling. Det skriver Fyens Stiftstidende søndag.

Til sammenligning er det kun tre ti fire ud af ti, der efter et år er ude af deres misbrug, hvis de gennemgår en traditionel behandling.

En af de afgørende grunde til succesen på Fyn er, at man sender alkoholikeren til psykiater og dermed kortlægger og behandler alle alkoholikerens problemer på samme tid.

Når alkoholikeren begynder til behandling screenes han eller hun dermed også for psykiske lidelser, og forskning fra centret i Odense viser, at over 50 procent af misbrugerne også har alkoholproblemer.

Overlæge Bent Nielsen fra Odense Universitetshospital siger til Fyens Stiftstidende, at hvis man både behandler depression og angst-anfald, er der også en betydelig chance for, at alkoholmisbruget forsvinder.

Alkoholbehandlingscenter Fyn er et af de eneste steder i landet, der har en behandlingsansvarlig overlæge, der også er psykiater - og dermed kan stille den rigtige diagnose.

Alkoholbehandlingen