I det fynske folks tjeneste

Fynsk amatørhest med fart på

I lørdags gjorde den fynske amatørtræner Sara Hornstrup noget, kun de færreste formår. Sammen med sin hest Intensity vandt hun over de professionelle.

Foto: Jonas Mattsson

02:04

1 af 2

- Vi stod og ventede på, at starten skulle gå, og jeg tænkte bare: Jeg skulle aldrig have gjort det her, det er helt forkert, siger Sara Hornstrup og griner.

Hun er amatørtræner for galophesten Intensity, og i lørdags deltog de i galopløbet Mowerinaløbet på Klampenborg Galopbane. Her var amatørhesten oppe imod professionelle galopheste.

Og trods tvivlen før start, så skulle det vise sig at være en rigtig god idé. For amatøren snød de professionelle. Intensity var nemlig flyvende i lørdags og galoperede sig til førstepladsen og præmien på 100.000 kroner.

Gode udsigter for fremtiden 

Mowerinaløbet er et af de store galopløb for 3-års hopper, og de fleste deltagere er professionelle. Men ikke Sara Hornstrup, hun har trænet Intensity i sin fritid ved siden af sit fuldtidsjob.

Hvad tænker man så, når man rent faktisk går hen og vinder?

- Jeg tænker lidt, at jeg ikke helt har forstået det endnu, siger Sara Hornstrup.

Hun har købt hesten af professionelle opdrættere, der ikke mente, at Intensity havde det, der skal til.  Men de tog fejl, og Sara tror, at hun kommer til at vinde flere løb med sin hoppe i fremtiden:

- Hun befinder sig i toppen af de skandinaviske hopper, uden tvivl. Så alt afhængig af, hvordan jeg får hende passet ind i de forskellige løb, så ser jeg gode udsigter med hende.