Fynsk badminton-talent bag sensation: Slår verdens nr. tre

Fynske Maiken Fruergaard og makkeren Anders Skaarup besejrede topseeded indonesiske par ved Australian Open.

Maiken Fruergaard fra Odense Badminton Klubs ligatrup og makkeren og Anders Skaarup besejrede topseedet indonesisk par i Australian Open.

I Indonesia Open i sidste uge besejrede Line Kjærsfeldt og Kim Astrup sensationelt det indonesiske toppar Liliyana Natsir og Tontowi Ahmad, og i dag i Australian Open var det så en anden ny dansk mixeddouble-konstellation, der slog selvsamme indonesiske par.

Fynske Maiken Fruergaard og makkeren Anders Skaarup besejrede nemlig det topseedede indonesiske par, der rangerer som nummer tre i verden.

Fruergaard/Skaarup vandt med 21-12, 18-21, 21-15 efter 52 minutters spil (hele kampen kan ses her), og det bemærkelsesværdige er, at begge de nye danske par egentlig mest af alt stiller op i mixeddouble for at ’få kampe i benene’ og vænne sig til forholdene.

I anden runde i Super Series-turneringen skal danskerne op mod japanerne Kenta Kazuno og Ayan Kurihara.

Maiken Fruergaard rangerer som nummer 85 i verden sammen med Søren Gravholt, mens den normale herredoublespiller Anders Skaarup slet ikke er rangeret i mixeddouble.

I øvrigt er også Line Kjærsfeldt og Kim Astrup videre til næste runde efter klar sejr på 21-6, 21-9 over et andet indonesisk par, Lyanny Alessandra Mainaky og Yehezkiel Fritz Mainaky.

Det var netop Lyanny Alessandra Mainaky, som Line Kjærsfeldt skuffende tabte til i først runde i damesingle, men Mainaky-parret er blot nummer 168 på verdensranglisten i mixeddouble.

Til gengæld tabte Niclas Nøhr og Sara Thygesen (Maiken Fruergaards damedoublemakker) til de ottendeseedede kinesere Lu Kai og Huang Yaqiong.