Fynsk betjent: - Vi har brug for kollegaer, der kender pappenhejmerne

Statsminister Mette Frederiksen vil have mere politi ud til borgerne. Det er rigtig godt, lyder det fra en tidligere tillidsmand hos Fyns Politi.

Der er behov for flere betjente fordelt på hele Fyn. Det var ét af budskaberne, som statsminister Mette Frederiksen (S) tirsdag havde med i sin åbningstale til Folketinget.

Den udmelding er vigtig for Fyns Politi. Det mener Steffen Daugaard, der er tidligere mangeårig tillidsmand i Fyns Politi.

- Lokalpoliti, der er lokalt til stede, og som kender ballademagerne på deres gang, kender pappenhejmerne, det er rigtig godt, siger Steffen Daugaard.

TV 2/Fyn har gennem længere tid beskrevet de massive udfordringer ved Fyns Politi, der på grund af et lavt antal betjente og et stigende antal opgaver ikke kan nå alle de opgaver, de gerne vil. Blandt andet bliver meget få indbrud på Fyn opklaret.

Derfor er statsministerens ønske om at tilføre flere betjente til Fyn afgørende for borgerne, mener Steffen Daugaard.

- Det giver en anden slags politi, at man lige har et øje på hver finger – også når man har fri. Og man lægger mærke til nogle ting, som man så måske kan bruge i sit arbejde nogle dage efter, siger Steffen Daugaard, der i ti år var tillidsmand hos Fyns Politi og derfor har indgående kendskab til det fynske politiberedskab.

I dag arbejder han ved eftersøgningsafdelingen i Fyns Politi.

Vækker glæde

Statsminister Mette Frederiksen sagde i sin tale ved åbningen af Folketinget, at der i dag er mere end 1.900 personer ansat i Rigspolitiet. Det er mere end dobbelt så mange som i hele Fyns Politi.

- Vi skal kunne have tillid til politi og retsvæsen. Alt andet er skræmmende, sagde statsministeren fra Folketingets talerstol.

Derfor foreslog statsministeren, at man flytter rundt på politipersonalet.

Mette Frederiksen vil have flere lokalbetjente - også på Fyn.

- Mange er ansat centralt i stedet for ude ved borgerne. Kan vi ikke finde en klogere og bedre balance, spurgte Mette Frederiksen i sin tale.

Den bliver grebet og nærmest omfavnet af den tidligere tillidsmand.

- Jeg blev glad. Når en statsminister rækker ud, så skal man tage hånden, siger Steffen Daugaard og uddyber:

- Hun siger jo lige præcis det, vi har snakket om blandt de menige betjente i mange år. At vi er for få, og at det heller ikke er sikkert, vi arbejder på den helt rigtige måde.

I grafikken herunder kan du få et overblik over, hvordan afdelinger ved Fyns Politi beskrev deres situation i maj 2019.