Fynsk boligmarked er 120 solgte boliger fra rekordår

Med 6.713 boligsalg er der næsten sat rekord på Fyn. Ifølge Boligsiden er der potentiale for en ny milepæl.

Det fynske boligmarked stormer frem og med kun to måneder tilbage af 2020, er det allerede næsten på niveau med hele sidste år.

I hele 2019 blev der i alt solgt 6.833 boliger på Fyn. Indtil videre er der i år solgt 6.713, og salget vil sandsynligvis overgå sidste år indenfor tre dage.

Det spår Boligsiden, der er ejet af og får oplysninger om boligmarkedet fra de danske ejendomsmæglere.

På landsplan ligger antallet af solgte boliger på 88.046 boliger i løbet af i år. Og det er allerede en rekord, da det overgår hele sidste års salg med 190 solgte boliger.

En kortvarig nedtur

Rekorden er kommet i hus, på trods af at 2020 har været voldsomt påvirket af det globale udbrud af coronavirus.

Det danske boligmarked har dog også været påvirket af virusset, da handlen efter en ellers forrygende start på året oplevede en kortvarig nedtur.

- Men allerede i foråret og hen over sommeren eksploderede salget igen, fortæller Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden, i en pressemeddelelse.

quote Det skal gå meget galt, hvis ikke salget runder en hidtidig uopnåelig grænse

Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden

På grund af udviklingen på det danske boligmarked, der i løbet af i år har sat flere forskellige rekorder, ser hun allerede potentiale for en ny milepæl.

- Det skal gå meget galt, hvis ikke salget runder en hidtidig uopnåelig grænse på 100.000 bolighandler, inden året er omme, siger Birgit Daetz.

Fakta: Fynsk boligsalg 2019 ct. 2020

 

Salget af lejligheder er steget markant

Boligsidens opgørelse dækker over salget af alle boligtyper. Det vil ud over villaer og rækkehuse blandt andet også sige fritidsboliger, ejerlejligheder og andelsboliger.

Gennem længere tid har det især været salget af villaer og rækkehuse samt sommerhuse, der har trukket overskrifter for store stigninger i boligsalget.

Men på det seneste er salget af ejerlejligheder også steget markant.

Eksempelvis var salget af ejerlejligheder i sidste uge 51 procent højere end gennemsnittet for samme uge i årene 2015 til 2019.

Det højeste antal i en enkelt uge

Ligesom resten af boligmarkedet led salget af ejerlejligheder ellers et knæk tidligere i år, da Danmark lukkede ned på grund af coronaudbruddet.

Efter nedlukningen var salget således lavere end normalt i 11 uger i træk.

- Der kom fart på igen i juni og juli, inden august bød på et sommerdyk. Siden starten af september har salget af ejerlejligheder igen været ekstremt højt, og det kulminerede i sidste uge med 547 lejlighedssalg,  siger Birgit Daetz.

- Det er det højeste for en enkelt uge i år.

Sidste uges store salg af lejligheder bidrog til, at det samlede salg af boliger var det højeste for en enkelt uge siden lige før sommerferien.